2022-01-18 10:04:28• hírek • Bede Emőke

Mutatjuk, meddig adhatja le a 230-as nyomtatványt

Amennyiben nincs megelégedve azzal, ahogyan az állam elkölti az ön által jövedelemadó formájában befizetett pénzt, akkor a 230-as formanyomtatványt mindenképp érdemes kitölteni, hiszen ezáltal Ön dönthet arról, hogy az államkasszába kerülő járulék 3,5 százaléka hova kerüljön.

A 230-as nyomtatványt azon magánszemélyek tölthetik ki és adhatják le, akik Romániában többek között bérezés, nyugdíj, sportolói tevékenység vagy szerzői jogdíjak révén jutnak bevételhez. Ez alól csupán az IT-szektorban, a tudományos kutatások területén, illetve az építőiparban dolgozók jelentenek kivételt, az ezen munkakörökben dolgozók ugyanis nem fizetnek jövedelemadót, így ők legfeljebb közvetlen módon, adományozás révén támogathatják az általuk szimpatizált civil szervezetet, és hasonlóképp járhatnak el azok is, akiket kényszerszabadságra küldtek vagy munkanélküli segélyben részesülnek.


A 230-as nyilatkoztatot az ANAF ide kattintva elérhető weboldaláról lehet letölteni, ugyanakkor a hatékony ügyintézés érdekében a legtöbb civil szervezet már úgy teszi közzé a formanyomtatványt, hogy a dokumentum már tartalmazza az NGO adatait. A kitöltött dokumentumot az ANAF-nál kell leadni (személyesen, postán vagy online), de akár a kiválasztott civil szervezet vagy egyéb entitás is megteheti ezt helyettünk.


2022-ben a 230-as formanyomtatvány leadási határidejét május 25-re jelölték ki. A lehetőséget tehát mindenkinek van ideje kihasználni, s érdemes is megtenni ezt, hiszen az a pénz amúgy is az államkasszába kerül, így viszont legalább annak a bizonyos 3,5 százaléknak a felhasználásáról dönthet az adófizető. Annál is inkább, mivel számtalan támogatásra érdemes civil szervezet van szerte az országban, és értelemszerűen Szatmár megyében is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: